Id al-Fitr – koko perheen maksuton tapahtuma

Tapahtumat Päivitetty 17.4.2023

Id al-Fitr päättää ramadanin paastokuukauden ja juhla kokoaa yhteen perheitä ja ystäviä. Tänä vuonna Suomessa Idiä juhlitaan 21.-22.4. ja sen kunniaksi Itis järjestää koko perheen maksuttoman tapahtuman kauppakeskuksessa.

Id-juhla on vuoden kohokohta ja juhlatunnelmaa voi verrata joulunviettoon: perheet kokoontuvat, syövät hyvin sekä antavat toisilleen lahjoja. Juhla alkaa rukoushetkellä, jonka jälkeen vietetään aikaa sukulaisten ja ystävien kanssa.

Ruoka on iso osa juhlintaa kuukauden mittaisen paaston jälkeen. Id al-Fitriä kutsutaan myös sokerijuhlaksi tai ateriajuhlaksi. Tämän lisäksi juhlaperinteisiin kuuluu vierailut sukulaisten luona ja haudoilla sekä korttien lähettäminen.

Itiksessä juhlitaan lauantaina 22.4. klo 10-18

Id al-Fitr -juhla valloittaa Itiksen lauantaina 22.4. klo 10-18 ja kokoaa perheet sekä yhteisöt nauttimaan ja juhlimaan! Id on perhejuhla ja tapahtumalla mahdollistamme yhteistä tekemistä perheen kesken. Ostosten ja ruokailun lomassa on siis nyt mahdollisuus päästä viettämään aikaa ja nauttimaan yhdessä!

Tapahtumaohjelma

Keskusaukio

  • Reaktioseinä – haasta kaverit tai perheen jäsenet perinteiseen reaktiopeliin, muistipeliin, värin ryöstöön tai kotipesäotteluun!
  • Extra pitkä pöytäjalkapallo – pelaamaan mahtuu vaikka koko suvun voimin, sillä paikkoja pöydän äärellä on yhteensä 44 kappaletta.
  • Glitternistit – kaksi glitterartistia loihtii kävijöille upean juhlalookin (huom! piste auki poikkeuksellisesti 14-18)

Infoympyrä

  • Pomppulinna
  • Kuvausseinä

Myös lähialueilla juhlitaan Idiä

Itäkeskuksen kirjastolla on ohjelmassa palestiinalaisen Shafeeq Alsadin qanun-musiikkiesitys, upeiden juhlakuvien ottamista Eid-kuvauspisteellä sekä hauskaa tekemistä lapsille.

Katso tarkempi tapahtuma-aikataulu täältä!

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.