Sennara – uutta seafoodin ystäville

Uutiset Julkaistu 3.11.2023

Sennara on Itiksen uusin ravintolatulokas, joka toi tullessaan uudenlaisen ruokailukonseptin kauppakeskukseen. Ravintola tarjoilee illallisaikaan tuoretta, asiakkaan itse valikoimaa kalaa suoraan grillistä.

Ravintolalla käyvän kuhinan perusteella Sennaralla riittää asiakkaita, ja herkullisen näköinen kalatiski houkuttelee monet uteliaat sisään ravintolaan. Sennara kuuluu Ekström Seafood -kalapuotiketjuun, jolla on kalakauppa, kahvila ja merellinen kalaravintola På Kroken Hangossa sekä oma kalatiski Hakaniemen Hallissa. Uusin lisäys joukkoon on Eatis-ravintolamaailmassa sijaitseva Sennara, jonka nimi on peräisin Egyptin kielestä.

Sennaran konsepti eroaa monista kalaravintoloista sillä, että siellä asiakas saa välimeren ravintoloiden tyyliin itse valita haluamansa kalan tai äyriäisen kalatiskistä, ja tämän jälkeen se grillataan asiakkaalle. Sennara avaa arkipäivisin mereneläviä notkuvalla buffet-pöydällä, joka on tarjolla klo 15 saakka lounastajille, ja tämän jälkeen à la carte ja kalagrilli aukeavat.

Fish & Chips

”Matkustimme monta kertaa esimerkiksi Ranskassa ja huomasimme siellä paljon ravintoloita, jossa voi itse valita haluamansa kalan. Pohdittiin sitten yhdessä Magnuksen kanssa, että miksei vastaavaa ole Suomessa.” Sennaran omistaja Mahmoud Amer Moustafa kertoo.

Itis oli houkutteleva valinta seuraavalle ravintolalle, sillä Mahmoud on itse Itä-Helsingistä. Hän halusi tuoda Pä Krokenin tunnelmaa ja tuoretta kalaa myös Itä-Helsinkiin, lähelle ystäviään. Samalla hän on huomannut, että monet tutut asiakkaat ovat löytäneet tiensä Sennaraan Hakaniemen kauppahallista. Sennara tuo tuoreen kalavalikoimansa myös Itiksen kauppahalliin laadukkaan kalatiskin myötä. Kauppahalli avautuu kesällä 2024.

Kalatiskiltä pääsee itse valitsemaan haluamansa kalan

”Haluan tuoda meidän laadukkaan kalavalikoiman myös tänne lähemmäs, sillä Hakaniemen Halliin voi olla monilla jonkin verran matkaa kalaa hakemaan. Itiksen kauppahallin valikoimasta tulee löytymään yhtä kattava valikoima kalaa ja äyriäisiä sen avautuessa.” Mahmoud kertoo tyytyväisenä.

Sennaran tuotevalikoimasta kannattaa ehdottomasti maistaa myös tuttu, moneen makuun sopiva Fish and chips. Annosta onkin useamman tyytyväisen asiakkaan suusta tituleerattu parhaimmaksi Fish and chips -annokseksi, mitä he ovat koskaan maistaneet.

Tervetuloa syömään!

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.