Itiksen ekoviikko

Uutiset

Itiksessä vietetään Ekoviikkoa 19.-25.6.! Meillä tehdään paljon erilaisia vastuullisuustekoja ja haluamme jatkuvasti kehittää toimintaamme entistäkin vastuullisempaan suuntaan. Ekoviikolla haluamme tuoda vastuullisuustekoja myös kuluttajien tietoisuuteen!

Itiksen vuoden 2024 tavoitteisiin kuuluu Breaam-In-Use -sertifikaatin parhain Outstanding taso. Sertifikaatti on osa kauppakeskus Itiksen strategiaa hyödyntää uusiutuvaa ja kestävää energiaa mahdollisimman tehokkaasti. Vaalimme myös Itä-Helsingin luontokantaa mm. lepakkopönttöjen ja ötökkähotellien avulla. Tämän lisäksi viime vuonna kauppakeskuksen katolle on perustettu kolme mehiläispesää.

Säästimme viime vuonna 14% kaukolämpöä

Olemme omistautuneet edistämään vastuullisuutta kaikilla osa-alueilla. Energiatehokkuus on yksi tärkeä tavoite ja tässä olemme tehneet yhteistyötä valtion kestävän kehityksen yhtiön Motivan kanssa. Yhtiö toimii energiatehokkuussopimuskumppanina useille organisaatioille.

Olemme sitoutuneet vähentämään energiankulutusta 7% vuoteen 2025 mennessä suhteessa vuoteen 2017. Olemme kuitenkin jo nyt toteuttaneet konkreettisia toimenpiteitä, kuten uusien energiatehokkaiden laitteiden käyttöönottoa. Energiaystävällisemmät laitteet ovat vähentäneet merkittävästi energiankulutusta Itiksessä.

Lisäksi Itis on hyödyntänyt Business Finlandin energiatukirahoitusta lämpöpumppuhankkeessa. Vuonna 2022 kauppakeskuksessa korvattiin vanha jäähdytyskone modernilla lämpöpumpulla. Tällä tavoin olemme säästäneet mm. kaukolämpöä 14% vuoteen 2021 verrattuna. Jättimäisen ilmalämpöpumpun voi bongata parkkitasanne P3:lta!

Itiksen katolta löytyy tällä hetkellä myös 300 kappaletta aurinkopaneeleja, joita käytetään osittain sähkölaitteiden pyörittämisessä.

Hiilineutraali* jo vuodesta 2021

Kauppakeskuksen hiilineutraalius muodostuu puhtaiden ja uusiutuvien energiamuotojen käytöstä ja CO2 päästökompensaatiosta. Kaikki Itiksessä käytettävä sähkö on päästövapaata pohjoismaista vesivoimaa ja kaikki käytetty kaukolämpö päästövapaata kiertolämpöä. Energiatehokkuus ja kestävät ratkaisut ovat Itiksen toiminnan keskiössä.

 *Greenhouse Gas Protocol Scope 1 & Scope 2

Lue lisää täältä!

Mehiläispesät, lepakko- ja linnunpöntöt sekä huoneistohotellit

Itiksessä vaalitaan Helsingin Itä-Helsingin luonnon monimuotoisuutta. Meiltä löytyy yhdeksän linnunpönttöä, 12 lepakkopönttöä ja 11 hyönteishotellia. Näiden avulla pyritään tukemaan alueen eliöiden elinoloja kaupunkimaisessa ympäristössä.

Viime kesänä kauppakeskuksen katolle perustettiin kolme mehiläispesää, joissa majailee yhteensä jopa yli 15 000 mehiläistä. Kyseessä on monivuotinen projekti, jonka tarkoituksena on lisätä pölyttäjien määrää alueella.

Dome Upcycling järjestää kangasmerkkityöpajan

Dome Upcycling järjestää kaikille avoimen ja ilmaisen kangasmerkkityöpajan ekoviikolla Itiksen infoympyrällä! Kangasmerkkityöpaja järjestetään tiistaina 20.6. klo 11-13 ja 13.30-15.30.

Tule siis tekemään omanlaisesi kangasmerkki kierrätysmateriaalista. Kangasmerkkiä voi käyttää koristeena vaatteissa ja asusteissa tai hyödyntää vaatteen paikkana.

Voit saapua työpajaan milloin tahansa aukioloaikojen puitteissa. Kangasmerkin valmistus kestää noin 20-30 minuuttia. Työpajaan voi osallistua kerrallaan noin viisi henkilöä ja se sopii hyvin myös yli 10 vuotiaille lapsille.

Itiksen liikkeiden ekotekoja

Fonum – korjaa, myy ja ostaa puhelimia

Fonum on mukana rakentamassa kestävää liiketoimintaa ympäristön näkökulmasta. Huomioimme kierrättämisen toiminnassamme kokonaisvaltaisesti. Myös korjaamatta jääneet puhelimet toimitetaan yhteistyökumppaneille, jolloin niiden sisältämät valmistusmateriaalit kerätään talteen. Jopa 99 % puhelimen materiaaleista voidaan hyödyntää uusien tuotteiden raaka-aineina.

Ruohonjuuri – juuriaan myöten hyvän puolella

Me Ruohonjuuressa haluamme tehdä hyvän puolella olemisesta mahdollisimman helppoa. Siksi varmistamme tarkkojen kriteeriemme avulla puolestasi,  että jokainen meillä myytävä tuote on parempi valinta niin oman hyvinvoinnin, kuin luonnonkin puolesta.Asiantuntevat ja sydämelliset asiakaspalvelijamme auttavat juuri sinun hyvinvointiasi tukevien tuotteiden valinnassa.

Fotoyks – vastuullista kierrättämistä

Valmistamme myymälässämme aitoja valokuvia, joiden valottamiseen paperille tarvitaan erilaisia kemioita (kehite, kiinnite ja huuhtelu). Ylitse jäävän kemian toimitamme tuotantoomme Helsingin Kampissa, josta ne noutaa säännöllisesti Lassila & Tikanoja. Kaikki myymälään tulleet kertakäyttökamerat ja metalliset filmipurkit kierrätämme. Muoviset filmipurkit toimitamme mieluusti eri tarkoituksiin niitä haluaville.

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.