Itiksen ekoviikko

Uutiset Päivitetty 17.4.2024

Itiksessä vietetään Ekoviikkoa 15.-21.4.! Meillä tehdään paljon erilaisia vastuullisuustekoja ja haluamme jatkuvasti kehittää toimintaamme entistäkin vastuullisempaan suuntaan. Ekoviikolla haluamme tuoda vastuullisuustekoja myös kuluttajien tietoisuuteen. Liikkeiden ekoteoista ja kierrätysvinkeistä voit lukea täältä!

Itiksen vuoden 2024 tavoitteisiin kuuluu Breaam-In-Use -sertifikaatin parhain Outstanding taso. Sertifikaatti on osa kauppakeskus Itiksen strategiaa hyödyntää uusiutuvaa ja kestävää energiaa mahdollisimman tehokkaasti. Vaalimme myös Itä-Helsingin luontokantaa mm. lepakkopönttöjen ja ötökkähotellien avulla. Tämän lisäksi viime vuonna kauppakeskuksen katolle on perustettu kolme mehiläispesää.

Säästimme viime vuonna 16,9% kaukolämpöä

Olemme omistautuneet edistämään vastuullisuutta kaikilla osa-alueilla. Energiatehokkuus on yksi tärkeä tavoite ja tässä olemme tehneet yhteistyötä valtion kestävän kehityksen yhtiön Motivan kanssa. Yhtiö toimii energiatehokkuussopimuskumppanina useille organisaatioille.

Olemme sitoutuneet vähentämään energiankulutusta 7% vuoteen 2025 mennessä suhteessa vuoteen 2017. Olemme kuitenkin jo nyt toteuttaneet konkreettisia toimenpiteitä, kuten uusien energiatehokkaiden laitteiden käyttöönottoa. Energiaystävällisemmät laitteet ovat vähentäneet merkittävästi energiankulutusta Itiksessä.

Lisäksi Itis on hyödyntänyt Business Finlandin energiatukirahoitusta lämpöpumppuhankkeessa. Vuonna 2022 kauppakeskuksessa korvattiin vanha jäähdytyskone modernilla lämpöpumpulla. Tällä tavoin olemme säästäneet mm. kaukolämpöä 16,9% vuoteen 2021 verrattuna. Jättimäisen ilmalämpöpumpun voi bongata parkkitasanne P3:lta!

Itiksen katolta löytyy tällä hetkellä myös 300 kappaletta aurinkopaneeleja, joita käytetään osittain sähkölaitteiden pyörittämisessä.

Hiilineutraali* jo vuodesta 2021

Kauppakeskuksen hiilineutraalius muodostuu puhtaiden ja uusiutuvien energiamuotojen käytöstä ja CO2 päästökompensaatiosta. Kaikki Itiksessä käytettävä sähkö on päästövapaata pohjoismaista vesivoimaa ja kaikki käytetty kaukolämpö päästövapaata kiertolämpöä. Energiatehokkuus ja kestävät ratkaisut ovat Itiksen toiminnan keskiössä.

 *Greenhouse Gas Protocol Scope 1 & Scope 2

Lue lisää täältä!

Mehiläispesät, lepakko- ja linnunpöntöt sekä hyönteishotellit

Itiksessä vaalitaan Helsingin Itä-Helsingin luonnon monimuotoisuutta. Meiltä löytyy yhdeksän linnunpönttöä, 12 lepakkopönttöä ja 11 hyönteishotellia. Näiden avulla pyritään tukemaan alueen eliöiden elinoloja kaupunkimaisessa ympäristössä.

Viime kesänä kauppakeskuksen katolle perustettiin kolme mehiläispesää, joissa majailee yhteensä jopa yli 15 000 mehiläistä. Kyseessä on monivuotinen projekti, jonka tarkoituksena on lisätä pölyttäjien määrää alueella.

Dome Upcycling järjestää erilaisia työpajoja liiketiloissaan

Dome Upcycling järjestää erilaisia maksullisia korjaus- ja käsityöpajoja asiakkailleen omissa liiketiloissaan. Pääsyn työpajoihin voit ostaa DOME Upcyclingin verkkosivuilta. Tsekkaa alta seuraavat tulevat työpajat ja hyppää korjausompelun sekä käsityön kiinnostavaan maailmaan.

  • Vaatteiden paikkauskurssi 17.4. klo 18-20 ja 24.4. klo 18-20 (hinta 39 €) – Lue lisää ja varaa paikkasi!
  • Äitienpäivälahjaksi paperista tehty kukka? Tällaisen voit loihtia kierrätysmateriaalista askartelutyöpajassa 18.4. klo 17.30-19 ja 25.4. klo 17.30-19 (hinta 29 €) – Lue lisää ja varaa paikkasi!

Psst. Tsekkaa myös artikkeli liittyen DOME Upcyclingin kestävään muotiin!

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.