Itiksen liikkeiden ekotekoja ja kierrätysvinkkejä

Uutiset Julkaistu 17.4.2024

Tältä sivulta löydät muutamia nostoja Itiksen liikkeiden eko- ja vastuullisuusteoista! Muistathan näiden lisäksi, että voit kierrättää pullot ja tölkit S-marketin tai LIDLin pullonpalautuspisteillä. Tokmannille, Clas Ohlsonille sekä Giganttiin voit puolestaan viedä paristoja sekä pienelektroniikkaa ja muuta SER-jätettä kierrätettäväksi.

Fonum – korjaa, myy ja ostaa puhelimia

Fonum on mukana rakentamassa kestävää liiketoimintaa ympäristön näkökulmasta. Huomioimme kierrättämisen toiminnassamme kokonaisvaltaisesti. Myös korjaamatta jääneet puhelimet toimitetaan yhteistyökumppaneille, jolloin niiden sisältämät valmistusmateriaalit kerätään talteen. Jopa 99 % puhelimen materiaaleista voidaan hyödyntää uusien tuotteiden raaka-aineina.

Ruohonjuuri – juuriaan myöten hyvän puolella

Me Ruohonjuuressa haluamme tehdä hyvän puolella olemisesta mahdollisimman helppoa. Siksi varmistamme tarkkojen kriteeriemme avulla puolestasi,  että jokainen meillä myytävä tuote on parempi valinta niin oman hyvinvoinnin, kuin luonnonkin puolesta.Asiantuntevat ja sydämelliset asiakaspalvelijamme auttavat juuri sinun hyvinvointiasi tukevien tuotteiden valinnassa.

XS Lelut – LED-lamppuja ja kierrätettyjä pakkausmateriaaleja

XS Lelut on korvannut ketjutasolla lähes kaikkien myymälöiden valot LED-lampuilla ja printattavia mainoslakanoita on korvattu LED-näytöillä. XS Lelut pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjä toimittamalla myymälöihin vain täysiä lavoja ja uusiokäyttämällä mahdollisimman paljon pakkauslaatikoita. Myymälät lajittelevat tarkoin myymälöihin tulevan jätteen ja lelujen paristot kierrätetään oikea-oppisesti.

Stockmann – Kierrätä poistotekstiilit myymälässä

Tuo kaapissa lojuvat poistotekstiilit Stockmannille kierrätettäväksi! Stockmann aloitti viime vuonna HSY:n kanssa palvelun, jossa voit lajitella rikkinäiset sekä käyttö- ja korjauskelvottomat tekstiilisi hyötykäyttöön. Poistotekstiilikeräykseen kuuluvat rikkinäiset, virttyneet tai muutoin käyttökelvottomat vaatteet ja kodintekstiilit, kunhan ne ovat kuivia ja puhtaita.

Fotoyks – vastuullista kierrättämistä

Valmistamme myymälässämme aitoja valokuvia, joiden valottamiseen paperille tarvitaan erilaisia kemioita (kehite, kiinnite ja huuhtelu). Ylitse jäävän kemian toimitamme tuotantoomme Helsingin Kampissa, josta ne noutaa säännöllisesti Lassila & Tikanoja. Kaikki myymälään tulleet kertakäyttökamerat ja metalliset filmipurkit kierrätämme. Muoviset filmipurkit toimitamme mieluusti eri tarkoituksiin niitä haluaville.

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.