Tarinoita Itiksestä, ihmisistä ja sen ympäristöstä

Artikkeleita ja tarinoita Päivitetty 7.10.2022

Itiksen seinät kaikuvat tarinoita lähes neljän vuosikymmenen takaa. Monelle kävijälle Itis on jo sukupolvikokemus. Tarinat lähtevät jo ajasta, kun Itiksen paikalla laidunsi lehmiä. Matkan varrelle lomittuu sekä tekninen kehitys, että kaupunkiympäristön kehitys. Tärkeässä roolissa on myös itäisen Helsingin väestönkehitys ja sen mukana Itähelsinki-asenteen muodostuminen. Sekä ympäristön että väestön monipuolisuus ovat vuosikymmenten saatossa muokanneet Itiksestä ihan toisenlaisen kauppakeskuksen kuin muut. Meidän omaleimaisuutemme on juuri se, mistä olemme ylpeitä ja siitä aiomme pitää kiinni. Kehittyessämme kaupunkikeskukseksi Itis pitää kaikki mukana ja toivottaa kaikki uudet kävijät tervetulleiksi elämää nykyajassa urbaania historiaa.

Itiksen kauppakeskuksen ikkunapinnoissa herää historia henkiin ja samalla enteilee tulevaa.

Saimme Suomen Arkkitehtuurimuseolta käyttöömme Itiksen (ent. Itäkeskus) suunnittelusta vastaavan arkkitehdin, Erkki Kairamon, alkuperäiset luonnospiirrokset.

Niitä hienoja luonnoksia on nyt nähtävissä eri pinnoilla täydennettyinä teidän, kävijöidemme muistoilla ja tarinoilla Itiksestä.

Uppoudu historiaan vuodelta 1980 ja lue tarinoita vuosikymmenten varrelta. Itiksen uudistumisen myötä myös pintoihin tulee vähitellen nähtäväksi vihjeitä tulevista uudistuksista.

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.