Pohjoismaiden pisin katettu kauppakatu Itikseen

Itis uudistuu Julkaistu 26.1.2023

Marraskuussa alkaneet uudistustyöt Itiksen kauppakeskuksessa etenevät aikataulussa. Tammikuussa alkaa koko hankkeen merkittävin vaihe, Piazzan päädyn uudistustyöt. Lopputuloksena on Pohjoismaiden pisin katettu kauppakatu.

Itiksen uudistuminen on oikeastaan ollut käynnissä jo hyvän aikaa. Viimeistään nyt uudistustyöt konkretisoituvat kauppakeskuksessa asioiville, kun asiakkaiden siirtymisiä ja kulkureittejä on uudistustöiden tieltä järjestelty uudelleen.

“Varsinaisten nyt jo näkyvien uudistustöiden lisäksi liikkeiden uusia sijainteja ja kauppojen konsepteja on uudistettu jo yli vuoden ajan. Tämä on yksi keskeinen osa Itiksen uudistumista”, kertoo Itiksen kauppakeskusjohtaja Christoffer Jansén.

Itikseen on rakennettu yleisölle nähtäville malli havainnollistamaan sitä, miltä uusi kauppakeskus keväällä 2024 tulee näyttämään.

“Kauppakeskusten rooli on muuttunut kaupan murroksen myötä, nyt haetaan laadukkaan ostokokemuksen rinnalle myös tilaa olla ja mahdollisuutta viettää aikaa palveluiden parissa. Uudistuksessa Itikseen palautetaan kauppakeskuksen tuttua charmia aiemmilta vuosilta, sen avaruutta ja tunnelmaa päivitettynä tähän päivään tulevaisuuden kaupunkikeskukseksi”, Jansén jatkaa.

Pohjoismaiden pisin katettu kauppakatu saa muotonsa

Piazzan alueen rakentaminen on uudistuksen suurin yksittäinen vaihe. Toisen kerroksen silta puretaan, liukuportaat käännetään ja umpikatto avataan ja korvataan luonnonvaloa tuovilla ikkunoilla. Piazzan osuuden on määrä olla valmis tämän vuoden heinä-elokuun vaihteessa, loput Bulevardista, eli Itiksen keskuskadusta valmistuu marraskuun loppuun mennessä. Lopputuloksena on Pohjoismaiden pisin katettu kauppakatu ja 20 000 neliötä uudistettua vähittäiskauppaa.

“Piazzasta muodostuu tämän hetken trenditietoisimmille muotiliikkeiden keskittymä, kun muun muassa Cropp ja House avaavat liikkeensä tammi- ja helmikuussa”, Jansén iloitsee. Alkusyksystä 2023 käynnistyvät Pasaasin, eli metroaseman päädyn työt, ja kauppakeskuksen koko uudistuksen on määrä olla valmis keväällä 2024.

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.