Skanska toteuttaa Itiksen korjaus- ja uudistushankkeen ensimmäisen vaiheen

Uutiset Päivitetty 26.1.2023

Skanska ja Itis ovat sopineet kauppakeskuksen uudistuksesta, jonka tavoitteena on tilojen ja kävijäkokemuksen parantaminen. Samalla hankkeessa peruskorjataan käyttöikänsä päässä olevia rakenteita. Hanke käynnistyy lokakuun 2022 aikana.

Uudistus kohdistuu kauppakeskuksen bulevardin puoleiseen osaan, jossa toisen kerroksen etelänpuoleinen kauppakäytävä levennetään. Lattia- ja kattopinnat uusitaan, ja samalla liukuportaisiin ja niiden paikkoihin tulee muutoksia. Bulevardin itäpäädyssä sijaitseva kattorakenne muutetaan lasikatoksi, ja pohjoinen sisäänkäynti Turunlinnantiellä peruskorjataan. Kokonaisuudessaan projekti kattaa noin 14 300 bruttoneliömetriä.

”Itiksen uudistuminen saa lähtölaukauksen lokakuun lopussa. Olemme iloisia, että yhteistyömme Itiksen kehittämisestä jatkuu yhteisen Finnkino-hankkeen jälkeen. Käynnistymässä oleva projekti on meille tärkeä ja luotamme, että Skanskan laaja kokemus ja ammattitaito takaa projektin onnistumisen. Alkavan uudistuksen tavoitteena on vastata asiakkaiden tarpeisiin ei pelkästään nyt, mutta myös tulevaisuudessa”, Itiksen kauppakeskusjohtaja Christoffer Jansén kertoo.

”Töitä pyritään tekemään niin, että kauppakeskuksen työntekijöille ja kävijöille häiriö olisi mahdollisimman pieni. Tilat pysyvät auki koko projektin ajan turvallisuusnäkökulmat huomioiden, ja uudistuksen on määrä valmistua marraskuussa 2023”, kertoo tulosyksikön johtaja Kimmo Annala Skanskalta.

Itiksellä on BREEAM-ympäristöluokitus, mikä huomioidaan myös tiloja uudistettaessa. Hankkeessa panostetaan erityisesti energiatehokkuusratkaisuihin, esimerkiksi valaistuksen ja vesikalusteiden osalta.

Skanska on toteuttanut Itiksessä uudistustöitä myös aiemmin. Vuonna 2018 valmistuneessa projektissa Itikseen rakennettiin Finnkinon elokuvateatteri sosiaali- ja toimistotiloineen sekä uudistettiin liiketiloja.  

Lisätietoja:

  • Kauppakeskus Itis, kauppakeskusjohtaja Christoffer Jansén, puh. 040 647 5617, c.jansen@cc-real.com
  • Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Kimmo Annala, puh. 050 477 9249, kimmo.annala@skanska.fi
  • Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen@skanska.fi

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.