Tervetuloa äänestämään

Uutiset Päivitetty 31.1.2024

Tervetuloa äänestämään presidentinvaaleissa Itiksen ennakkoäänestyspaikalle! Ennakkoäänestys järjestetään 31.1.-6.2. Ennakkoäänestyspaikan löydät Piazzalta 2. kerroksesta, Partioaitan vierestä.

Ennakkoäänestyksessä jokainen äänioikeutettu saa äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa. Helsingissä on 37 yleistä ennakkoäänestyspaikkaa – kaikki ennakkoäänestyspaikat löydät täältä! Äänestyksen toinen kierros järjestetään 31.1.-6.2.

Aukioloajat

  • ke–pe klo 10–20
  • la klo 10–16
  • su klo 12–16
  • ma–ti klo 8–20

Katso myös sijainti Itiksen kartalla!

Äänestysohjeet talteen tästä

1. Ota ehdottomasti mukaasi henkilöllisyystodistus, joka voi olla poliisin myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti tai vastaava kuvallinen asiakirja.

2. Jos haluat selvittää jo etukäteen ehdokkaasi ehdokasnumeron, löydät ehdokkaiden tiedot oikeusministeriön tieto- ja tulospalvelusta ja lisäksi esimerkiksi ehdokkaiden omista vaalimainoksista sekä tiedotusvälineistä.

3. Jos et kykene itse tekemään äänestysmerkintää, voit ottaa mukaasi oman avustajan. Oma avustaja ei kuitenkaan saa olla vaaleissa ehdokkaana oleva henkilö eikä hänen puolisonsa, lapsensa, sisaruksensa tai vanhempansa. Jos sinulla ei ole mukana omaa avustajaa, mutta tarvitset avustamista, vaalivirkailija avustaa sinua.

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.