Tervetuloa äänestämään eduskuntavaaleissa

Uutiset

Tervetuloa äänestämään eduskuntavaaleissa Itiksen ennakkoäänestyspaikalle 22.-28.3.! Ennakkoäänestyspaikan löydät 1. kerroksesta, Finnkinon viereiseltä käytävältä.

Ennakkoäänestyksessä jokainen äänioikeutettu saa äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa. Helsingissä on 35 yleistä ennakkoäänestyspaikkaa – kaikki ennakkoäänestyspaikat löydät täältä!

Aukioloajat

  • ke–pe klo 10–20
  • la klo 10–16
  • su klo 12–16
  • ma–ti klo 8–20

Katso myös sijainti Itiksen kartalla!

Äänestysohjeet talteen tästä

1. Ota ehdottomasti mukaasi henkilöllisyystodistus, joka voi olla poliisin myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti tai vastaava kuvallinen asiakirja.

2. Jos haluat selvittää jo etukäteen ehdokkaasi ehdokasnumeron, löydät ehdokkaiden tiedot oikeusministeriön tieto- ja tulospalvelusta ja lisäksi esimerkiksi ehdokkaiden omista vaalimainoksista sekä tiedotusvälineistä.

3. Jos et kykene itse tekemään äänestysmerkintää, voit ottaa mukaasi oman avustajan. Oma avustaja ei kuitenkaan saa olla vaaleissa ehdokkaana oleva henkilö eikä hänen puolisonsa, lapsensa, sisaruksensa tai vanhempansa. Jos sinulla ei ole mukana omaa avustajaa, mutta tarvitset avustamista, vaalivirkailija avustaa sinua.

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.