Maailman kirjapäivä

Uutiset

Maailman kirjapäivää vietetään kansainvälisesti 23. huhtikuuta. Kirjapäivän tarkoituksena on juhlistaa lukemista, uppoutua kirjallisuuden äärelle ja nauttia yleisesti kirjojen kauneudesta!

Kirjapäivää vietetään eri tavoin ympäri maailmaa muun muassa messujen, luentojen ja kirjakerhojen merkeissä. Päivän tarkoituksena on myös herättää ja nostaa esille keskustelua esimerkiksi yhteiskunnallisesta lukutaidosta sekä kannustaa etenkin nuoria lukemaan enemmän.

Vuonna 2023 UNESCOn kansainvälisen kirjapäivän teemana on alkuperäiskielet. Monet alkuperäiskielet ovat vaarassa hävitä globalisaation ja modernisaation takia. Tämä voi johtaa kulttuurisen monimuotoisuuden menetykseen ja vähentää ihmiskunnan kokonaisvaltaista ymmärrystä kielistä ja kulttuureista.

Siksi on erittäin tärkeää juhlistaa ja suojella alkuperäiskieliä, jotta ne eivät katoa ja jotta voimme oppia ja arvostaa niitä tulevaisuudessa.

Inspiraatiota kirjapäivään Itiksestä

Itiksen Suomalaisesta Kirjakaupasta löytyy paljon inspiraatiota kirjapäivään. Suosittelemmekin tutkimusmatkaa kirjapäivän teeman mukaisesti etenkin alkuperäiskielistä kertovien kirjojen pariin. Mikäli kuitenkin ahmit mieluummin kirjauutuuksia niin olemme nostaneet niistä muutamia tälle sivulle!

Suosittelemme myös tsekkaamaan Tokmannin ja XS Lelujen kirjatarjonnan. Lisäksi muun muassa Sinellistä löytyy mahtavia tarvikkeita leikekirjojen tai muistikirjojen askarteluun ja koristelemiseen.

Itäkeskuksen kirjasto mukana kirjapäivässä

Itäkeskuksen kirjasto jalkautuu Itiksen keskusaukiolle pitämään maailman kirjapäivän pistettä. Pisteellä pääset muun muassa osallistumaan lukuarpajaisiin, ja saat makusi mukaisia kirjavinkkejä lukuharrastuksen aloittamiseksi, elvyttämiseksi tai piristämiseksi. Päivystävä kirjastolainen vastaa myös mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja kuulee mielellään ideoita lähikirjaston kehittämiseksi.!

Psst. Voit seurata kirjaston kuulumisia ja tapahtumia täällä.

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.