Kaikkea karvakavereiden kesään itiksestä!

Päivitetty 8.8.2023

Kesä on täällä ja myös lemmikit lähtevät lomille. Ulkoilu ja retkeily karvaisten kavereiden kanssa kesän lämmössä sujuu leppoisasti, kun muistaa viilennyksen ja sopivat varusteet sekä tietenkin raikkaan juomaveden. Turvalliseen ja mukavaan matkustamiseen on tarjolla laaja valikoima vaihtoehtoja niin kuljetukseen kuin vaikkapa istuinten suojaksi. Ja ikävät ötökät pysyvät loitolla erilaisilla karkotteilla.

Viilennyksen monet keinot

Koiran viilennys on tarpeen hellepäivinä, sillä koira ei pysty hikoilemalla poistamaan liikaa lämpöä, kuten ihmiset. Ilman pakastusta tai kastelua toimiva viilennysalusta on mukava makuualusta niin kotona kuin autossakin.

Kasteltavat viilennysliivit, -huivit ja loimet ovat myös oiva apu, kun aurinko porottaa ja turkki on kuuma. Viilennysvaatetus sopii käytettäväksi niin liikkuessa, lepäillessä kuin autossakin. Tarjolla on myös erilaisia tuulettimia, jotka viilentävät mukavasti hellesäässä.

Koiran turkin ja ihon voi suojata haitalliselta auringon UV-säteilyltä ohuella UV-paidalla. Vaaleapigmenttiseltä koiralta ainakin kuononpää kannatta suojata aurinkovoiteella palamiselta.

Turvallista matkaa!

Jos lomareissu taittuu autolla, mukavan ja turvallisen matkan takaa sopiva kuljetuslaatikko, -häkki tai -koppa. Koira matkustaa turvallisesti myös autoiluun tarkoitetuissa valjaissa. Tutustu myös autoistuimiin, jotka voi kiinnittää joko etu- tai takapenkille. Penkin- ja tavaratilansuojat auttavat pitämään auton siistinä.

Matkojen ajaksi ja ulkoiluun on hyvä ottaa koiralle mukaan matkavesipullo, jossa on juomapullo ja kuppi samassa. Muistathan, että lemmikkiä ei saa koskaan kuumalla säällä jättää yksin autoon. Auto kuumenee nopeasti ja uhkana on lämpöhalvaus.

Patikoimaan, pyöräilemään tai veneretkelle

Aktiivinen koirakko suuntaa patikoimaan, pyöräilemään tai veneilemään. Retki lähiluontoon, vaellus tai piipahdus vesille onnistuvat lemmikin kanssa maniosti, kun suunnittelee reissut etukäteen ja harjaannuttaa lemmikin erilaisiin välineisiin. Tarjolla on runsaasti matkantekoa helpottavia kantoreppuja, valjaita, vöitä ja liinoja sekä veneretken tärkein eli pelastusliivit. Ja kun lepohetki koittaa, mukava alusta ja makuupussi takaavat retkikaverille makoisat unet.

Luonnossa vaanii myös vaaroja, kuten esimerkiksi punkit. Lemmikkien suojaukseen on tarjolla monenlaisia karkotteita, joihin kannattaa tutustua asiantuntijan avustuksella. Lemmikkiliikkeistä löytyy valikoimaa: punkkipannat ja -huivit, elektroniset punkkikarkotteet ja punkkisuihkeet. Varaudu myös etukäteen punkin poistoon oikeilla välineillä ja ohjeilla.

Virikkeitä pihaleikkeihin

Leppoisa kesäpäivä sujuu helteellä omalla pihalla varjossa lepäillen. Jos kelit sallivat, niin kunnon pihatreenit tuovat vauhtia päivään. Erilaiset agilityesteet ja -tunnelit aktivoivat karvakaveria myös lomalla.

Kesän hittituotteita ovat koiran uima-allas ja ihanasti viilentävät herkulliset jäätelöt. Jäisen herkun voit valmistaa myös itse pakastamalla vaikkapa maustamatonta jogurttia, vettä ja koiran makupaloja tai ruokaa. Ja jälkkärijätskin lisäksi kesäpäivän altaalla tai rannalla kruunaavat kelluvat lelut.

Tervetuloa Itikseen tutustumaan lemmikkitarvikkeiden laajaan valikoimaan ja hakemaan vinkkejä sekä asiantuntevia neuvoja hauskaan ja turvallisen kesän viettoon! Sinua palvelevat Musti ja Mirri ja Eläinkauppa Megaeläin. Käy tutustumassa myös Tokmannin ja Clas Ohlsonin valikoimiin, sekä Luhta Outdoorin uusiin Rukka Pets- ja Icepeak Pet -tuotteisiin, jotka ovat suunniteltuja erityisesti koirien ulkoiluun ja aktiviteetteihin.Avoin asetusvaihtoehdot

Nautitaan kesästä ja lomasta yhdessä lemmikin kanssa!

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.