Itis Earth Hour

Uutiset Julkaistu 14.3.2024

Itis Earth Hour lauantaina 23.3.2024 klo 20.30-21.30! Sammutamme kauppakeskuksesta ylimääräiset valot ja sähkölaitteet luonnon ja ympäristön puolesta yhdeksi tunniksi.

Earth Hour on maailmanlaajuinen ympäristötapahtuma, joka järjestetään vuosittain maailman laajuisesti. Tänä vuonna ajankohta osuu lauantaille 23.3.2024. Osallistumme tapahtumaan sammuttamalla ylimääräiset valot ja sähkölaitteet tunnin ajaksi koko kauppakeskuksesta.

Miksi sammutamme valot?

”Itis on suomen suurimpia kauppakeskuksia ja huolimatta siitä, että kiinteistö on siirtynyt kokonaan LED valaistukseen voidaan Earth Hourin aikana tehdä mittavia säästöjä. Yhden tunnin sähkönsäästö on merkittävä sillä Itiksen kokoisessa rakennuksessa kuluu tunnissa sähköä noin saman verran sähköä kuin sähkölämmitteisessä omakotitalossa kuukaudessa. Lisäksi olemme tehneet mittavia energiansäästötoimia jo vuoden 2022 energiakriisiin liittyen”, Itiksen ylläpitopäällikkö Matias Lehtomäki kertoo.

Earth Hour pyrkii yhdistämään ihmisiä ilmasto- ja ympäristökriisin ratkaisemiseksi. Se on kasvanut vuosien saatossa kansanliikkeeksi, johon ottaa vuosittain kantaa niin isot organisaatiot, pienemmät yritykset sekä yksityishenkilötkin. Earth Hourin tarkoituksena on innostaa ilmastotekoihin matalalla kynnyksellä sekä luoda yhteishenkeä ilmastotoimien ja luonnon suojelun ympärillä.

Tästä syystä sammutamme ylimääräiset valot ja sähkölaitteet myös Itiksessä. Valojen ja sähkölaitteiden sammuttamisella tunnin ajaksi Itiksen kokoisessa kauppakeskuksessa on paljon säästövaikutuksia.

Kannustamme kaikkia osallistumaan

Päättäjät ja yritykset ovat päävastuussa ilmastonmuutoksen sekä luontokadon hillitsemisessä, mutta myös yksilöt voivat osallistua Earth Houriin ja vaikuttaa omalta osaltaan esimerkkillään ja toiminnallaan.

Myös Itis kannustaa kaikki sammuttamaan valot 23.3.2024 klo 20.30-21.30. Lisäksi WWF on listannut verkkosivuilleen Earth Hour lupauksia, joista voit valita itsellesi sopivimman ja tällä tavoin olla osana kansanliikettä ja ympäristötapahtumaa.

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.