Itiksen kauppahalliin avautuu neljäs Seksico Tacos -ravintola

Uutiset Päivitetty 18.7.2024

Suuren suosion saavuttanut Seksico Tacos laajentaa ravintolatoimintaansa Itä-Helsinkiin. Itiksen kauppahallissa tarjoillaan pian meksikolaisia makuelämyksiä.

Kaikki sai alkunsa chilikastikkeesta. Topi Rönkä ja hänen kollegansa Ali Toppinen työskentelivät samassa ravintola-alan työpaikassa, kun eteen tuli tilaisuus, johon piti suunnitella tulinen kastike. Elettiin vuotta 2015.

”Siitä tuli vahingossa hyvä. Annoimme kastikkeen nimeksi Seksico, koska ajattelimme, että seksi myy”, Rönkä kertoo huvittuneena.

Nyt, lähes 10 vuotta myöhemmin, kauppakeskus Itiksen uuteen kauppahalliin avautuu Seksico Tacos -yrityksen neljäs toimipiste. Harrastusmielessä alkanut kastikemyynti auton peräkontista käsin on vuosien aikana muuttunut tavoitteelliseksi liiketoiminnaksi, joka on kerännyt ympärilleen uskollisen asiakaskunnan.

”Koronaa voi joko syyttää tai kiittää siitä, että olemme nykyään tässä pisteessä”, Rönkä sanoo.

Pandemia vei häneltä ja Toppiselta päivätyöt, mutta kokit eivät jääneet toimettomiksi. Silloin näki päivänvalon ensimmäinen Seksico Tacos -nimeä kantanut pop up -tacoravintola, joka pystytettiin Punavuoreen. Koska tacot maistuivat, yritys löysi myöhemmin tiensä myös Senaatintorin jättiterassille. Kojusta tuli lopulta yksi kesän suosituimmista. Se johti pian ensimmäisen kiinteän liiketilan avaamiseen Viiskulmaan. Tällä hetkellä Seksico Tacos -ravintolat löytyvät myös Kalliosta ja Espoon Tapiolasta.

”Aika nollasta me lähdimme, mutta kaikki on mennyt luontevasti eteenpäin. Itis tuntui tässä vaiheessa hyvältä paikalta, koska se on riittävän kaukana muista toimipisteistämme, mutta kuitenkin vilkas kauppakeskus.”

Itä-Helsingin Roihuvuoressa asuva Rönkä uskoo, että värikäs, rouhea ja rento tacoravintola on kuin tehty Itiksen monikulttuuriseen ympäristöön ja kehittyvän alueen solmukohtaan. Oulusta lähtöisin oleva yrittäjä on viihtynyt Helsingissä aina nimenomaan idän puolella ja uskoo, että alue on nosteessa myös tulevaisuudessa.

”Itä-Helsinkiin liittyvät mielikuvat ovat ihan höpöhöpöjuttuja”, Rönkä sanoo.

Hänen ja Toppisen lisäksi Seksico Tacos -ravintolan kantavia voimia ovat yrityksen visuaalisesta ilmeestä vastaava Rasmus Tikkanen ja muun muassa markkinointihommia tekevä Tuukka Helminen.

Itiksen kauppahalliin avautuva uusi toimitila omaa anniskeluoikeudet ja tarjoaa asiakkailleen tuttujen hyväksi havaittujen annosten lisäksi myös pikaruokahenkisiä vaihtoehtoja ja täysin uusia makuelämyksiä.

”Tervetuloa rennolla fiiliksellä ja meiningillä pitämään hauskaa.”

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.