Hyvää kiinalaista uuttavuotta

Uutiset Julkaistu 18.1.2023

Itis toivottaa hyvää kiinalaista uuttavuotta! Tiikerin vuosi vaihtuu jäniksen vuodeksi ja kiinalaista uuttavuotta juhlitaan eri puolilla Helsinkiä.

Helsingin kiinalaista uuttavuotta juhlitaan lauantaina 22.1.2023 keskustassa ja kulttuurikeskuksissa ympäri kaupunkia. Luvassa on muun muassa tanssiesityksiä Helsingin keskustassa, jääveistoksia kulttuurikeskusten pihoissa sekä erilaisia työpajoja. Tästä artikkelista voit poimia Itä-Helsingin parhaat spotit kiinalaisen uudenvuoden juhlintaan!

Jäänveistoa Itiksen ympäristössä

Jänisaiheisia jääveistoksia pääsee ihastelemaan kulttuurikeskuksien pihoissa lauantaista 21.1. alkaen jopa keskiviikkoon 25.1. asti säävarauksella. Itä-Helsingin jääveistokset löytyvät Maunula-talo Maunulasta, Stoa Itäkeskuksesta ja Vuotalo Vuosaaresta.

Jäänveistoa pääsee seurailemaan jo perjantaista 20.1. alkaen seuraavasti

Pe 20.1. klo 10–15
Vuosaari

La 21.1. klo 10–15
Maunula
Stoa

Kulttuurikeskuksissa järjestetään myös ohjelmaa

Stoan gallerian alakerrassa tutkitaan asioiden, olioiden ja ihmisten sidonnaisuutta ekokriisiin Sonja Salomäen näyttelyn Moido fossiiliutopia! merkeissä. Gallerian yläkerrassa on puolestaan luvassa Olavi Fellmanin ja Satu Söderholmin Yhteyksiä-näyttely, joka tarkastelee yhteistä kamppailuamme elinkelpoisen maapallon puolesta. Näyttelyt ovat kaikille maksuttomia.

Maunula-talon aulassa pääsee kiinalaisen uudenvuoden tunnelmaan origami-työpajan merkeissä. Maunulan kirjaston järjestämä origami-työpajaan voi osallistua lauantaina 21.1. klo 13-15. Lisäksi aulassa on samaan aikaan teemaan sopiva kirjanäyttely.

Katso koko Helsingin alueen ohjelma tai lue lisää juhlan taustoista täältä.

Helsingin kiinalainen uusivuosi on Helsingin ja Pekingin kaupunkien isännöimä tapahtuma, jota on vietetty Helsingissä vuodesta 2007. Tuotannosta vastaa Helsingin tapahtumasäätiö yhdessä Kulttuurikeskus Caisan ja Suomi–Kiina-seuran kanssa. Pekingin juhlatunnelmia verkossa Helsinki-kanavalla ja osoitteessa kiinalainenuusivuosi.fi la 21.1. klo 17–17.40.

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.