Heijastinpäivää vietetään 1.10. – nappaa oma Itis heijastin infopisteeltä

Uutiset Julkaistu 26.9.2023

Valtakunnallista Liikenneturvan lanseeraamaa heijastinpäivää vietetään sunnuntaina 1.10. jo 10. kertaa! Päivän tavoitteena on lisätä tietoisuutta heijastimien merkityksestä liikenneturvallisuudessa ja kannustaa ihmisiä käyttämään heijastimia pimeällä liikkuessaan.

Liikenneonnettomuudet ovat valitettava osa päivittäistä elämäämme ja monet näistä tilanteista voitaisiin estää asianmukaisilla varotoimilla. Heijastimen käyttö on yksi tehokkaimmista keinoista suojella sekä itseään että muita liikenteessä. Siksi heijastin onkin tärkeä lisä asustelaatikkoon iltojen ja aamujen pimetessä!

Heijastimia on erilaisia, joten on tärkeää valita sellainen, joka sopii omaan käyttötarkoitukseesi parhaiten. Esimerkiksi, jos liikut pyörällä, kannattaa valita heijastin, joka on helppo kiinnittää pyörän runkoon tai vaatteisiin. Lisäksi alankulkijoille on olemassa monia vaihtoehtoja, kuten heijastavat nauhat, liivit ja rannekkeet.

Miten Itiksessä vietetään heijastinpäivää?

Otamme myös Itiksessä osaa heijastinpäivään jakamalla viikonlopun aikana 29.9.-1.10. ITIS heijastimia infopisteellä. Heijastimia on jaossa perjantaista lähtien kaikille halukkaille niin kauan kun niitä riittää. Tule siis hakemaan omasi ja varmista omalta osaltasi turvallinen liikenne kaikille!

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.