DOME Upcycling – kestävää muotia Itiksessä

Uutiset Päivitetty 11.9.2023

Dome Upcycling tarjoaa asiakkaillensa muun muassa luovia korjausompelupalveluita, upcycling-työpajoja. Lisäksi myymälästä voi ostaa muotivaatteita ja asusteita sekä paikallisten naisyrittäjien valmistamia design-tuotteita.

Suunnittelija ja yrittäjävalmentaja Isabella Haas on Dome Upcyclingin takana ja tiedustelimme häneltä tarkemmin suosituista tuotteista ja palveluista, myymälän valikoimasta sekä ajankohtaisista trendeistä.

Korjausompelupalvelu nostaa suosiotaan

Korjausompelupalvelusta on tullut entistäkin suositumpaa! Vanhat tutut asiakkaat palaavat kerta toisensa jälkeen Dome Upcyclingiin korjauttamaan omia lempivaateittaan ja uudet asiakkaat ovat mielissään, että tällainen palvelu löytyy heidän lähikauppakeskuksestaan.

Olemme iloisia siitä, että meillä on jo lukuisia tyytyväisiä ja uskollisia asiakkaita, ja heidän suosituksensa ovat auttaneet laajentamaan tunnettavuuttamme. Erityisesti muistamme muutaman naisasiakkaan, jotka ovat olleet mukana alusta lähtien ja ovat edelleen osa asiakaskuntaamme”, Isabella kertoo.

Trendeissä näkyy selvästi ihmisten halu luoda vanhasta uutta tai korjauttaa sekä muokata heille tärkeitä vaatteita sekä asusteita. Toistuvasti asiakkaiden keskuudessa on myös noussut esille se, että myymälän värikkäät tuotteet houkuttelevat heidät ostoksille.

Isabella kertoo myös, että he pyrkivät aina korjaamaan tai muokkamaan asiakkaiden itse tuomat tuotteet mahdollisimman edullisesti ja ratkaisukeskeisesti. Joskus myymälään tuotavaa vaatetta tai asustetta ei voidakaan korjata, mutta sitten sille voidaan keksiä jokin toinen käyttötarkoitus.

”Jos huomaamme, että vaatekappaleen korjaaminen ei enää ole taloudellisesti kannattavaa, ehdotamme vaihtoehtoisia ratkaisuja. Esimerkiksi vanhasta miesten paidasta voi luoda vaikka upean kravatin.Olemme muokanneet myös tuotteitamme asiakkaiden toiveiden mukaisesti, kuten lisänneet olkahihnoja pussukoihin tai pienentäneet mekkoja tarpeen mukaan.”

Miten sitten Itiksen slogan ”Tilaa olla sinä” puolestaan näkyy Dome Upcyclingin tekemisessä?

Isabellalle ja hänen yhteistyökumppaneilleen on tärkeää, että Itiksestä on löytynyt sopiva tila toteuttaa unelmia ja edistää kiertotaloutta sekä paikallisten tietoisuutta ekologisesti kestävistä ratkaisuista muodin saralla. Intohimona on erityisesti rakentaa yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa kestävää yhteiskuntaa.

”Toisinaan asiakkaat poikkeavat luoksemme pelkästään jutellakseen ja piristääkseen päiväänsä, ja se tuo sekä meille, että heille suurta iloa. Usein näistä keskusteluista on syntynyt ystävyyksiä ja jopa hedelmällistä yhteistyötä.” Isabella kertoo.

Suosittelemme siis kaikkia poikkeamaan Dome Upcycling myymälässä tutustumassa tuotevalikoimaan sekä palveluihin. Aukioloajat ja lisätietoja löydät täältä!

Pssst. Dome Upcycling on myös mukana Helsinki Design Weekillä

Helsinki Design Week starttasi taas perjantaina 8.9. ja luvassa on paljon erilaisia työpajoja, näyttelyitä sekä mielenkiintoisia luentoja. Dome Upcycling on myös mukana osana HDW:n ohjelmaa workshopilla Love Story of our Clothes.

Työpajoja järjestetään kahtena päivänä 13. ja 14.9., varaa paikkasi täällä!

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.