Oletko jo tutustunut Alanya Marketin valikoimaan? Me teimme vierailusta helppoa, sillä tästä artikkelista löytyy resepti turkkilaiselle klassikkoruoalle kuru fasulyelle. Tsekkaa tuotteet ja resepti alta ja käy nappaamassa tarvittavat aineikset Alanya Marketista!
Kuru fasulye on yksi Turkin keittiön rakastetuimmista annoksista – yksinkertainen, mutta täynnä makua. Tämä perinteinen ruoka koostuu valkoisista pavuista, oliiviöljystä, sipulista ja tomaattipohjaisesta kastikkeesta sekä vapaavalintaisesta proteiinista.
Tämä ruokalaji on täydellinen esimerkki siitä, miten yksinkertaisista raaka-aineista voidaan loihtia herkullinen ja täyttävä ateria. Usein kuru fasulye tarjoillaan cacıkin (jogurttikastike) sekä riisin tai bulgurin kanssa, mikä tekee annoksesta täydellisen aterian. Ei olekaan yllätys, että kuru fasulyea pidetään Turkin kansallisruokana.
Ainekset ja valmistus
Kuru fasulye valmistetaan yksinkertaisista raaka-aineista, joista jokainen löytyy Itiksen Alanya Marketista. Näin valmistat tämän klassikkoannoksen:
Ainekset
- 2 juomalasillista valkoisia papuja
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 iso sipuli
- 1 iso tomaatti
- Hiven chilirouhetta tai paprikajauhetta
- 2–3 kynttä valkosipulia
- 1,5 l kuumaa vettä
- 5–6 rkl öljyä
- Suolaa ja jauhettua mustapippuria oman maun mukaan
Valmistusohje
- Huuhtele pavut huolellisesti ja laita ne yön yli likoamaan kuumaan veteen. Mausta vesi suolalla ja ripauksella sokeria.
- Aloita valmistus huuhtelemalla yön yli liotetut pavut.
- Laita kattilaan öljy ja kuullota sipuli sekä valkosipuli kattilassa. Kun sipulit on kuullotettu lisää kattilaan tomaattipyree ja pilkottu tomaatti sekä mausteet anna keittyä hetki.
- Lisää huuhdellut pavut ja kuuma vesi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes pavut ovat pehmeitä. Lisää vettä tarvittaessa.
- Tarjoile riisin kanssa.
Tämä perusohje jättää tilaa luovuudelle – lisää joukkoon paprikaa, voimakasta makkaraa, pastirmaa tai valitsemaasi lihaa, jos haluat syvyyttä makuihin.