Perheyritys Itä-Helsingistä – Alanya Market

Artikkeleita ja tarinoita Julkaistu 17.11.2023

Alanya Market avasi hetki sitten neljännen myymälänsä meille Itikseen.  Itä-Helsinkiläisen perheyrityksen tarina alkoi vuonna 2009, tien toisella puolella Puhoksella. Nyt yrityksellä on jo 4 myymälää, 2 Itä-Helsingissä, yksi Espoossa ja yksi Tampereella. Miten tähän päästiin?

Omistaja Emin Gurmuc on pitkälti kasvanut yrityksen mukana – hän oli noin 13-vuotias, kun hänen isänsä lähti perustamaan Alanya Marketia yhtenä osakkaana. Emin lähti mukaan perheyritykseen jo nuorena:

”Olin jo 7. luokalla aina koulun jälkeen töissä kassalla. Kävin kuitenkin peruskoulun loppuun, vaikka se ei ihan hirveästi kiinnostanut, mutta töihin tulin mielelläni aina koulun jälkeen. Tein sitä useamman vuoden”, Emin muistelee.

Kysynnän kasvaessa ja Puhoksen liiketoiminnan kehittyessä perustettiin uusi liike Tampereelle. Pian tämän jälkeen laajennettiin Puhoksen myymälää ja avattiin myös myymälä Espooseen. Emin, itähelsinkiläisenä asukkaana ja yrittäjänä, on seurannut alueen muutosta vuosien varrella.

”Alue on muuttunut paljon. Nuoruudessani täällä ei ollut tätä kaikkea mitä nyt on. Sekä ulkomaalaisten että kantasuomalaisten asiakkaiden määrä on kasvanut merkittävästi. Etenkin nyt, kun avasimme tänne Itikseen. Meillä oli aiemmin 45 % suomalaisia asiakkaita, nyt heitä on 70 % – puhumme siis isoista luvuista”, Emin kertoo.

Eminillä on aina ollut mukavia muistoja Itiksestä. Monet lähimmät palvelut ovat olleet siellä jo kauan, joten kauppakeskuksessa tulee käytyä todella usein. Emin luonnehtiikin Itistä tärkeäksi kohtaamispaikaksi monelle Itä-Helsinkiläiselle:

”Itis on Itä-Helsingin sydän. Enkä sano sitä vaan siksi että mun yritys on täällä – kun asuu täälläpäin niin Itiksessä tulee käytyä todella usein. Ei varmasti vaan mulle, vaan paikkana tämä merkitsee aika monelle ihmiselle täällä melkein kuin kotia.”

Emin mainitsee muun muassa olevansa tyytyväinen siihen, että Itis on normaalisti auki myös näin remontin aikaan:  

”Jos Itis olisi kiinni, niin tosi iso pala Itä-Helsingistä puuttuisi. Ihmisethän olisivat ihan hukassa, että mihin mennä” Emin täydentää.

Ahkeruus yritykseen jo nuoruudesta asti on kantanut hedelmää – Nykyään Emin vastaa kaikista Suomen Alanya Marketeista, kun taas hänen veljensä ja isänsä hoitavat tuotteiden maahantuontia. Eminin arki on ollut hektistä uutta liikettä avatessa, mutta palkitsevaa.

”Tämä yritys on mulle koti ja elämäntapa. Tätä tehdessä voin hyvin, vaikka olen joka päivä töissä aamusta iltaan. En tiedä missä olisin ilman tätä.”

Hektisen arjen keskellä Emin on tottunut työskentelemään pitkiä päiviä ja on kiitollinen yrityksensä kasvusta ja menestyksestä. Töiden ulkopuolella Emin pyrkii viettämään paljon aikaa perheensä ja pienen lapsensa kanssa, jota hän tuo myös mielellään mukaansa töihin.

”Lapseni on vielä niin pieni, reilun vuoden, mutta kyllä sitä tulee aina välillä tuotua tänne myös. Hän tykkää pyöriä täällä ympäriinsä ja on aika hyvin kotiutunut myös tähän uuteen myymälään.”  

Aika näyttää, mitä yrityksen tulevaisuus pitää sisällään. Itiksen uudella liikkeellä käyvän kuhinan perusteella ainakin asiakkaita kuitenkin riittää!

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.