Helsinki-päivän ohjelmaa

Tapahtumat Päivitetty 12.6.2023

Helsinki-päivää vietetään maanantaina 12.6. ja ilmaistapahtumia järjestetään ympäri kaupunkia koko päivän ajan! Itiksessä pääsee seuraamaan ja kokeilemaan ilma-akrobatiaa sekä sirkusvälineitä. Itä-Helsingissä tapahtuu myös paljon muuta – tsekkaa tärpit Helsinki-päivän viettoon.

Sirkus saapuu Itikseen

Itikseen tammikuussa uuden sirkussalinsa avaava Sirkus Magenta järjestää Helsinki-päivänä Tallinnanaukiolla kaikille avoimen työpajan. Työpajassa on mahdollista kokeilla esimerkiksi ilma-akrobatiaa Magentan kokeineiden ohjaajien johdolla.

Myös sorminäppäryyttä ja jongleeraustaitoja voi harjoittaa välinepajassa. Tule siis testaamaan yksin tai yhdessä, että olisiko sirkus sinun seuraava harrastus! Aiempaa kokemusta sirkuksesta ei tarvita. Työpaja on auki klo 16-18.

Hyppää musiikin vietäväksi Vuotalossa

Vuotalon musiikkilavalla nähdään niin perheen pienimmille kuin aikuisillekin sopivia esityksiä koko päivän! Ohjelma alkaa klo 12 Pikku Papun Orkesterin esityksellä ja huipentuu klo 19 helsinkiläisen artistin ja yhteiskunnallisen vaikuttajan Yeboyahin keikkaan. Lue lisää ja katso koko ohjelma täältä!

Kirjastossa luetaan eri kielillä

Itäkeskuksen kirjasto järjestää Helsinki-päivän Sana Camping tapahtuman. Luvassa on mm. kielikylpyjä ja päivän aikana kuullaan satutuokioita arabiaksi, farsiksi/persiaksi, ukrainaksi sekä turkiksi. Sanatelttapesistä löytyy myös kirjaston omia kirjoja, joiden äärelle voi rauhoittua. Voit myös ottaa mukaan oman kirjasi! Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Lue lisää täältä!

Tapahtuma aika  Helsinki-päivänä 12.6.2023 klo 15-18:00

Mikä on Helsinki-päivä?

Helsinki-päivää juhlitaan Helsingin syntymäpäivän kunniaksi aina kesäkuun 12. päivä. Silloin kaupunki on täynnä kaikille avoimia ja maksuttomia tapahtumia, joiden järjestämiseen osallistuvat yhdistykset, yritykset, seurat, organisaatiot ja aktiiviset kaupunkilaiset. Helsinki-päivää on vietetty vuodesta 1959 lähtien.

Helsinki-päivän tarjontaan mahtuu suuria ja pieniä tapahtumia, musiikkia, esittäviä taiteita, opastuskierroksia, näyttelyitä ja avoimia ovia sekä ohjelmaa lapsille tai vaikkapa vanhuksille.

Lue lisää ja katso koko Helsinki-päivän ohjelma täältä!

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.