Kuulumisia suojaseinien takaa – Millaista on raksailu keskellä vilkasta kauppakeskusta?

Itis uudistuu Päivitetty 17.11.2023

Taas ollaan jännän äärellä kertoilemassa Itiksen uudistuksesta. Tällä kertaa pääsin kurkkaamaan jopa suojaseinien taakse! Uutena oppina mm. se, että kypärien väristä voi päätellä kuka on pomo ja kuka ei!

Viime postauksessa tuli kirjoteltua yleisemmällä tasolla uudistuksesta ja siitä millaisia muutoksia Itiksessä ylipäänsä tällä hetkellä tapahtuu.

Tällä kertaa päätin nykäistä Skanskan jengiä hihasta, ja piinapenkkiin pääsi Roman ja Santeri.

Mitä Santeri ja Roman sitten kertoivat Itiksen uudistusprojektista?

Roman on uudistushankkeen vetäjä eli viralliselta titteliltään vastaava työnjohtaja. Santeri tekee puolestaan töitä uudistushankkeen aluevastaavana. Molemmat ovat superammattilaisia ja hyviä tyyppejä!

Haastattelupäivänä Romanin rotsin selässä lukee ystävä, joka kuvastaa Skanskan työkulttuuria. Se sopii erinomaisesti yksiin myös meidän sloganin kanssa, joka on Tilaa olla sinä!

”Me ollaan tehty Santerin kanssa jo pitkään töitä yhdessä ja ollaan enneminkin kavereita, kuin kollegoita. Meillä on muutenkin työmaalla tosi hyvä ilmapiiri. Ihmisistä välitetään aidosti ja pidetään huolta siitä, että kaikki pääsevät turvallisesti työpäivän jälkeen kotiin”, Roman kertoo.

Kuvassa vasemmalla Santeri ja oikealla Roman

Ja hyviä tyyppejähän tällainen projekti vaatii! Sopassa on aika monta lusikkaa samaan aikaan ja raksailu näin lähellä kuluttajarajapintaa vaatii paljon proikkarointia, koordinointia ja tiedonkulun varmistamista. Roman ja Santeri olivat molemmat yhtä mieltä siitä, että oman haasteen uudistushankkeeseen tuo se, että liikkeet ovat normaalisti auki myös remontin ajan. Heidän kertomansa mukaan työnjohtoa on tuotu tähän projektiin enemmän kuin normaalisti.

Mulle on ollut hieman vaikea hahmottaa, kuinka paljon liikkuvia osia näin isoon projektiin kuuluu. Kun kysyin, sain vastaukseksi hengästyttävän pitkän listan projektissa mukana olevista titteleistä: työnjohto, vastaava hankintainsinööri, laatuinsinööri, talotekniikkapuoli, suunnittelijat, rakennusvalvojat, sähköinsinöörit, kauppakeskuksen edustajat… Lista olisi vaan jatkunut ja jatkunut, jos en ois hieman hiki otsalla ruvennut nauramaan.

Halusin myös kuulla mikä tässä uudistushankkeessa on heidän mielestään ollut kivointa – ainakin tähän saakka. Molemmat kokivat, että projekti itsessään on mielenkiintoinen, jokainen päivä on erilainen ja tylsiä päiviä ei ole oikeastaan lainkaan.

Fun facts

Roman ja Santeri kertoivat projektin isoista purku- ja muutostöistä, jotka kiinnostivat ainakin mua tosi paljon.

Tältä näyttää Stockan päädyn ison suojaseinän takana tällä hetkellä

Listataanpas alle muutamat hauskat faktat myös teidän iloksenne:

  • Stockan päädyn jättimäisen suojaseinän takana koko katto sahataan auki uutta lasikattoa varten. Purku tapahtuu pala kerrallaan ja samalla roudataaan / asennetaan uudet palat vanhojen tilalle.
  • 1. kerrokseen tulee koko Bulevardin mitalta uutta lattiaa. Tää tarkoittaa siis 4000 neliötä uutta laatoitusta – aika järjetön määrä!
  • Liukuportaita puretaan yhteensä 12 kappaletta ja tilalle rakennetaan 10 uudistettua liukuporrasta.
  • 2. kerroksen KAIKKI lasikaiteet puretaan ja korvataan uusilla.
Stockan päädyn katto sahataan irti ja uusi asennetaan tilalle. Homma vaatii jättimäiset suojaukset.

Loppukevennyksenä; pari asiakasta tsekkaili uudistuneen Itiksen havainnekuvia 2. kerroksessa ja toinen heistä totesi, että ”Jos täällä tulee oikeesti näyttämään tolta, niin mä oon ainakin täällä joka päivä!”

Palataan taas,
Julia, Itiksen markkinointikoordinaattori

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.