Itis työssäoppimisen apuna

Itis ja lähialueet Päivitetty 28.7.2022

Tavoitteena tarjota opiskelijoille kokemus aidosta työelämästä

Koulutus ja työelämä ovat avainasemassa osana suomalaisessa yhteiskunnassa toimimista. Sama pätee myös tuen tarpeessa oleviin nuoriin, joille näiden toteutuminen ei ole aina itsestään selvää.

Tuen tarpeessa oleville opiskelijoille konkreettinen työssäoppiminen on olennainen osa ammattiin oppimista. Aidoissa oppimisympäristöissä työhön perehdytään Liven opetushenkilöstön tuella.

– Olemme todella innoissamme, että opiskelijoitamme hyvin erilaisista opintokokonaisuuksista pääsee mukaan tutustumaan työelämään Itikseen. Aito oppimisympäristö kehittää osaamista sekä tutustuttaa konkreettisesti työelämään ja jopa mahdollisiin tuleviin työnantajiin. Tärkeää on myös tarjota onnistumisen kokemuksia työelämästä, Liven asiakkuuspäällikkö Annika Lipponen kertoo.

Itis tarjoaa monipuolisuudessaan ihanteellisen oppimisympäristön, missä opiskelijoille on tarjolla riittävästi tilaa ja rauhaa oppia sekä toisaalta todellista työelämän tuntua.

– Olen oppinut täällä enemmän kuin koulussa. Hyödyllistä ja koko ajan on tekemistä tarpeeksi, pintakäsittelyn opiskelija Eveliina kertoo.

– Itis on todella mainio paikka työelämässä oppimiselle ja harjoitustyölle. Tällä on tarpeeksi aikaa ja inhimillistä joustoa sille, että olemme täällä oppimassa. Opiskelijan motivaatio kasvaa, kun hän pääsee aitoon työelämäkohteeseen tekemään, pintäkäsittelyopiskelijoiden opettaja Katri Kankare kuvaa.

Sekä kauppakeskus Itis että koko Itäkeskuksen alue kehittyy lähivuosina valtavasti ja tulemme myös jatkossa olemaan olennainen osa ihmisten arkea sekä yhtä lailla liikkumista alueella. Haluammekin olla osa paikallista yhteisöä ja tarjoamiemme laajojen palveluiden lisäksi tehdä aidosti konkreettisia tekoja yhteisön hyväksi, kauppakeskus Itiksen kauppakeskusjohtaja Christoffer Jansén kertoo.

Kauppakeskuksessa opiskelijat osallistuivat monenlaisiin tehtäviin yhdessä Liven opetushenkilöstön ja Itiksen oman henkilökunnan kanssa. Pintakäsittelyalan opiskelijat pääsevät maalaamaan, media-alan opiskelijat puolestaan työskentelevät valokuvausprojektin ja merkonomiopiskelijat asiakashaastattelujen parissa sekä Telma-opiskelijat toteuttivat joulukuun alussa kauppakeskuksessa pop-up-myymälän valmistamiensa tuotteiden myyntiä varten. Eri alojen opiskelijat harjoittelevat Itiksessä ainakin tammikuun loppuun asti.

– On ollut mahtavaa nähdä nuoret innokkaina työn touhussa. Uudistumisemme on mahdollistanut hyvin erilaisia ja ihan oikeita työtehtäviä, joissa heidän työpanoksellaan on aitoa merkitystä, Jansén jatkaa.

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.