Myös Itiksen ympäristöllä on paljon tarjottavaa

Itis ja lähialueet Päivitetty 15.7.2022

Itiksen ympäristö on monipuolinen kaikilla mittareilla. Alueellisesti itäinen suurpiiri käsittää kiinnostavan sekoituksen hienoja luontokohteita ja kaupunkimaista elämäntapaa, kuitenkin väljästi ja persoonallisella ilmeellä. Merellinen Itä-Helsinki upeine rantoineen ja toisaalta eloisa kaupunkikeskus kaikkine palveluineen mahdollistaa juuri sinunlaisesi elämäntyylin. Sinun, joka olet juuri sinä. Rohkeasti ja vapaasti.

Itäinen Helsinki muodostaa luontevan yhtymäkohdan monesta suunnasta saapuville kävijöille. Joukkoliikenteen solmukohtana kaupunginosa on helppo saavuttaa ja pääväylät kuljettavat myös autoilijat sujuvasti idän ihmeisiin. Tammikuussa 2024 liikennöinnin aloittava Raidejokeri laajentaa Itiksen reviiriä entisestään.

Suurenna klikkaamalla

Kulttuuri

Kulttuurikeskus Stoa

Itiksen kautta käy virta Stoaan. Stoassa juhlivat tanssi, nykysirkus, festivaalit, taidekasvatus, näyttelyt, työpajat sekä eri kulttuurien riemullinen yhteistyö ja ilmaisu. Ohjelmistossa on erityisesti lapsille ja nuorille suunnattuja esityksiä, elokuvia ja tapahtumia.

​​​​​​​Stoan tarjoaa Helsingin kaupunki. Itis on Stoan tärkeä naapuri.

Vuotalo

Vuotalon tarjontaan kuuluu monipuolisesti kulttuuritapahtumia, vaihtuvia näyttelyjä sekä taidekasvatustoimintaa junioreille. Elokuvia, matineoita ja erilaisia konsertteja järjestetään sekä aikuisilleettä lapsille. VuJO legendaariksi ovat muodostuneet Vuotalon Maanantaileffat, Tiistaimatineat, Flyygelikuut sekä klubi-illat.

Itä-Helsingin musiikkiopisto

Mitäpä jos opettelisit soittamaan cembaloa? Tule konserttiin tai tutustu musiikinopetukseen ja musiikin ihmeellisen maailmaan vaikka ihan muskari-ikäisestä alkaen. Paljon tapahtumia ja tietoa musiikista pienen matkaan päässä Itiksestä.

Urheilu ja liikunta

Itiksen ympäristöstä ei puutu liikuntamahdollisuuksia. Pallopelit, jääurheilu, lenkkeily, uinti, golf. Itäisen Helsingin upeat maastot sopivat monipuoliseen harrastamiseen. Ohjattua liikuntaa löytyy kaikkiin mieltymyksiin ja ihan oma hienoutensa on upea luonto ja siellä polveilevat lenkkeily ja pyöräilyreitit. Mikä sinun lajisi on?

Tennis, padel ja sulkapallo

Jääkiekko ja luistelu

Golf

Pyöräily

Itäkeskuksen uimahalli

Valvotut uimarannat

Suurenna klikkaamalla

Ulkoilureittejä

Kallahdenniemi

Uutela 

Mustavuori

Vartiosaari

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.