Piazza Italia hurmaa Itiksen kauppahallissa pizzoilla ja pastoilla, kahvila Bon Bon puolestaan leivoksilla 

Tarinoita kauppahallista Päivitetty 15.10.2024

Leon Ancker ja Fabrizio Velardi perustivat Itiksen kauppahalliin kaksi erillistä liiketilaa, joista ensimmäinen tarjoilee lounaat ja toinen jälkiruoat. 

Itiksen kauppahallin uutta Piazza Italia -ravintolaa ja Bon Bon -leivoskahvilaa operoivan yrityksen tarina alkoi hyvin poikkeuksellisella tavalla. Suomalaisella Leon Anckerilla ja italialaisella Fabrizio Velardilla oli kummallakin omia ravintoloitaan, joihin tarvittiin jatkuvasti aitoja italialaisia raaka-aineita. He alkoivat itse maahantuoda tarpeitaan Italiasta. 

”Kun huomasimme, kuinka kattava tuotevalikoima meillä olikaan koossa, peräti tuhansia tuotteita, niin päätimme perustaa yrityksen, joka tuo tavaraa myös muille ravintoloille kuin vain omillemme. Näin se kaikki alkoi”, Leon Ancker kertoo. 

He siis siirtyivät aluksi ravintolabisneksestä tukkumyyntiin. Sen jälkeen yrittäjät puolestaan siirtyivät vähitellen vähittäiskauppaan eli alkoivat myydä samoja elintarvikkeita ja raaka-aineita myös suoraan kuluttajille. Heillä on yhä messuilla joskus viidestä jopa 12:een osastoa tavaraa, ja he osallistuvat kansainvälisille markkinoille ja tapahtumiin ympäri Pohjoismaita. 

Viisi vuotta sitten laivan kurssi alkoi taas kääntyä kohti ravintolatoimintaa, kun he hyödynsivät maahantuomiaan raaka-aineita avaamalla oman palapizzaravintolansa Messukeskukseen. Ja nyt ympyrä sulkeutuu, kun konsepti on laajentunut entistä runsaampana Itiksen uuteen kauppahalliin. 

”Minulla on ennenkin ollut ravintoloita Itäkeskuksessa”, Leon toteaa, ”ja olen asunut lähistöllä Vuosaaressa, joten paluu vanhoille kulmille tuntui oikealta ratkaisulta tässä vaiheessa.” 

Leonin ja Fabrizion uusi ravintola kauppahallissa on saanut nimekseen Piazza Italia. Tarjolla ovat tuttuun tapaan palapizzat, mutta myös erilaiset pasta-annokset. Leon ei säästele sanoja luvatessaan, että kyse ei ole mistä tahansa pizzoista, vaan huolellisesti valmistetuista ainutlaatuisista aterioista. 

”Käytämme pizzoissamme kokojyväpohjaa ja vain tuoreita raaka-aineita suoraan Italiasta, emmekä mitään tölkkitavaraa”, hän hymyilee. 

Eikä siinä kaikki. Asiakkaat voivat lämpimän ruoan herkuteltuaan jatkaa samalla ruokahalulla vastapäätä sijaitsevaan Bon Boniin. 

”Bon Bon on puolestaan makeisiin herkkuihin erikoistunut kahvila”, Leon kertoo. ”Tarjolla on erilaisia pieniä italialaisia leivoksia, jotka sopivat hyvin joko aterian päälle tai sitten nautittavaksi ihan omillaan. Tällaisessa urbaanissa ja mielenkiintoisessa ympäristössä ihmiset varmasti löytävät palveluidemme äärelle hyvin!” 

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.