Kelly Guon ja Lulu Wang avasivat toisen Momochi-kahvilansa Itiksen uuteen kauppahalliin ja toivat japanilaistyyliset jäätelönsä ja donitsinsa ensi kerran Itä-Helsinkiin.
Vuonna 2021 Kaukoidän kulttuuriin hurahtanut suomalaisnuoriso kiirehti Helsingin uuteen Momochi-kahvilaan, jossa japanilaistyyliset donitsit ja jäätelöt menivät kuin kuumille kiville. Nyt yritys avaa vihdoin toisen liikkeensä Itiksen uunituoreeseen kauppahalliin.
”Kahvilamme tarina oikeastaan alkoi koronasta”, Kelly kertoo.
Kelly ja Lulu työskentelivät tuohon aikaan lentoasemalla, jossa työt seisahtivat matkustuskadon takia. Ystävykset päättivätkin ryhtyä heti tuumasta toimeen ja perustaa oman yrityksensä.
”Yhteinen liikeidea oli helppo. Lulu on nimittäin aina ollut hyvin aktiivinen aasialaisten jälkiruokien leipuri, ja itse puolestani olen aina ollut niiden hyvin intohimoinen syöjä”, Kelly nauraa.
Vaikka perustajat itse ovatkin lähtöjään kiinalaisia, heidän bravuurituotteensa mochi on japanilaista alkuperää. Miten kaikista Kaukoidän herkuista päädyttiin päätuotteena juuri siihen, oli lopulta melkoista sattuman kauppaa.
”Testailimme paljon erilaisia vaihtoehtoja ja muokkasimme hieman reseptejä sellaiseen suuntaan, jotta ne varmasti herättäisivät kiinnostusta Suomessa. Matkan varrella oli valtavasti eri vaihtoehtoja, mutta lopulta valitsimme mochi-jäätelöt ja mochi-donitsit.”
Niille, jotka eivät koskaan ole maistaneet Momochin mochidonitsia, Kelly kuvailee:
”Se maistuu hieman erilaiselta kuin perinteinen mochi, mutta myös erilaiselta kuin tavallinen donitsi. Tärkeimmät ainesosat ovat tahmea riisi ja tapiokatärkkelys, joten donitsimme ovat venyvämpiä ja kimmoisampia.”
Mochijäätelö puolestaan on aivan eri maailmasta kuin tyypillinen eurooppalainen jäätelö. Annoksen pinnassa on tahmean riisin muodostama kääre, ja sisällä puolestaan kylmää herkkua, joka tehdään kermavaahdosta.
”Rakenne aiheuttaa sen, että toisin kuin tavallinen jäätelö, mochijäätelö ei sula syödessä”, Kelly selittää.
Päätettyään laajentaa Itiksen uuteen kauppahalliin Kelly ja Lulu tekivät pitkiä ja tarkkoja asiakastutkimuksia varmistuakseen siitä, että heidän liikkeensä menestyisi Itä-Helsingissä. Kummallakaan ei ennestään ollut kovin läheisiä suhteita alueelle, joten paikallistuntemus ei auttanut.
Tutkimusten jälkeen ei kuitenkaan jäänyt epäilystäkään siitä, etteivätkö japanilaistyyliset jälkiruoat löytäisi jälleen uutta intohimoista yleisöä Itä-Helsingistä.
”Sekä donitsit että jäätelöannokset tehdään päivittäin käsin paikan päällä kahvilassa, joten ne kiinnostavat helposti niitäkin, jotka eivät ole ikinä ennen edes kokeilleet mochia!”, Kelly toteaa.