Itiksen pitkäaikaisin kukkakauppa palvelee asiakkaita kauppahallissa

Tarinoita kauppahallista Julkaistu 18.7.2024

Kukkakauppa Verson palveluasenne on säilynyt samanlaisena 1980-luvulta lähtien. Pitkään samassa paikassa toiminut liike palvelee jatkossa asiakkaitaan upouudessa kauppahallissa.

Pukevan ja Anttilan kyltit ovat kadonneet maisemasta. Tallinnanaukion ulko-ovien vieressä sijaitsee kuitenkin edelleen paikka, josta ihmiset ovat ostaneet ruusuja ja kaikenlaisia kimppuja siitä lähtien, kun kauppakeskus Itis valmistui.

Kukkakauppa Verso on palvellut asiakkaita Itiksessä vuodesta 1984 lähtien. Vaikka nimi on välissä vaihtunut, kukkavalikoima on säilynyt samanlaisena kuin henkilökunnan palvelualttius.

”Välillä tuntuu, että olemme monelle asiakkaalle eräänlainen infopiste. Meitä uskalletaan lähestyä matalalla kynnyksellä ja kysyä, missä joku liike sijaitsee”, Verson myymäläpäällikkö Nestor Santio hymyilee.

Tällä hetkellä leikkokukkien, ruukkujen ja viherkasvien keskellä eletään historiallisia aikoja, sillä Itiksen kauppahallin myötä myös Verson sijainti vaihtuu. Mistään radikaalista muutosta ei kuitenkaan ole kyse, sillä käytännössä liiketila lähinnä pakittaa hieman taaksepäin ja pienenee. Fazerin kahvila toimii seinänaapurina.

Santion mukaan Verso toimii jatkossakin täyden palvelun kukkakauppana, josta saa floristien sidontatöitä elämän eri tilanteisiin häistä hautajaisiin.

”Odotan innolla tulevaa. Remontti on ollut iso. On hienoa päästä upouusiin tiloihin. Uskon, että Itikseen saapuu kauppahallin myötä myös ihan uusia kävijöitä. Palvelut nousevat varmasti entistä parempaan tasoon.”

Yli 30 vuotta kukka-alalla työskennellyt Santio on alun perin Espoosta, mutta asuu nykyisin Marjaniemen kupeessa. Työmatka Itikseen vie häneltä kävellen vaivaiset viitisen minuuttia. Kukkien loistetta myymäläpäällikkö ei pääse pakoon edes vapaa-ajallaan, sillä koti-ikkunasta näkee suoraan Marjaniemen siirtolapuutarhaan.

”Törmään usein meidän kanta-asiakkaisiimme, kun ulkoilutan koiraa. Monesti tunnistan koiran ennen omistajaa”, Santio nauraa.

Hän ihastui tulevaan alaansa jo lapsena. Kotitalon edessä oli pelto, jossa isovanhemmat viljelivät hyötykasveja. Rikkaruohot päätyivät nurkkaan, jossa oli myös kukkia. Siinä kaikessa oli jotakin sellaista, joka vei pikkupojan mennessään. Arvostus käsityöammattia kohtaan on säilynyt läpi vuosien.

Mutta mitä Itiksen slogan – Tilaa olla sinä – merkitsee kukkakauppiaalle, joka palvelee asiakkaita paikalla, joka niin ikään tunnettiin aikoinaan peltomaisemistaan?

”Tänne voi tulla mistä tahansa väestöryhmästä tai mistä tahansa valtakunnasta. Se sopii mainiosti Itikseen, joka sijaitsee metron varrella. Kun itse oli lapsi, kauppakeskuksissa käytiin vain ruokakaupassa. Nyt tänne tullaan viihtymään.”

Haulla "{{ searchterm }}" ei löytynyt tuloksia.

Tarkista hakusi kirjoitusmuoto tai kokeile toista hakutermiä.